– Tanken var att smygöppna i maj i år, men så tänker vi inte längre. Nu kommer vi jobba lite längre för att få en bättre totallösning, göra helt färdigt, och inte smygöppna, säger museichef Olof Nimhed.
Bygget av den nya delen av restaurangen går dock enligt planen. Här kommer det rymmas mellan 60 och 70 matgäster inomhus. Och så finns det ju en utomhusdel också.
Renovering de inte räknat med från början
Nimhed berättar att de funderar på att ändra uppvärmningslösning, men annars går det som planerat. Att de ska fortsätta bygga i sommar beror mest på att de även ska rusta upp den gamla delen av restaurangen.
– Vi ska bättra på de gamla byggnaderna lite mer än vi räknat med från början, det hade vi inte med i vår ursprungliga plan. Det rör sig om ytskikt, och så ska vi göra köket lite bättre än vi tänkt från början, säger Nimhed.
Att bygget drar ut på tiden är inget som oroar Nimhed. Bättre att det blir bra, än att det går fort, resonerar han. Och att hitta en hyresgäst kommer inte bli några problem, berättar han.
– Vi har inget kontrakt påskrivet men jag vi har bra kontakter med intressenter. Men det kommer ta ett tag innan vi presenterar en krögare, säger han.
Vad blir det för typ av hyresgäst? Blir det någon lokal företagare eller en rikstäckande kedja?
– Det får jag återkomma till.
Det blir alltså ingen restaurangpremiär i lokalerna i år. Men till nästa sommar kanske?
– Ja nästa sommar blir det garanterat!