Annons:

Västervik hamnar ungefär i mitten i ny tillväxtmätning

Torsås kommun får årets pris för bästa tillväxt. Västerviks kommun hamnar strax under mitten, enligt kreditupplysningsföretaget Syna.
Priset är för 2018.

Annons:

Varje år sedan 2007 har kreditupplysningsföretaget Syna delat ut pris för bästa tillväxt i hela Sverige. Priset går till den kommun i varje län som har störst andel företag med vinst, ökad omsättning och nyanställningar.

I år blev det Torsås kommun som fick den utmärkelsen i Kalmar län. I Torsås, vars kommun har drygt 7 000 invånare, finns det runt 1 000 företag. Nästan hälften av dem med en omsättning som innebär att ägaren kan försörja sig på verksamheten.

– Det här är en utmärkelse som jag med glädje delar med alla våra duktiga företagare i kommunen. Entreprenörskapet i kommunen är av tradition starkt och näringslivet präglas av småländsk nyfikenhet, klurighet, strävsamhet, flexibilitet och uthållighet, säger Anna-Kristina van Craen, näringslivsutvecklare i Torsås, i ett pressmedelande.

Hamnar sjua

I kommunen dominerar metall- och verkstadsindustrin samt de gröna näringarna. Japanska företaget Yaskawa, som tillverkar industrirobotar, är störst. 

Däremot går det inte särskilt imponerande för Västerviksföretagen, enligt Syna. Västervik hamnar på sjunde plats av länets elva kommuner i rankingen. Grannkommunerna Hultsfred, Oskarshamn och Vimmerby blir sexa, tia och elva.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt