Annons:

Gamlebykille tar över ICA-butik i grannkommunen

Storebro IF passade på att avtacka Simon Isaksson, till vänster, som har drivit ICA Nära-butiken i Storebro i drygt tre år. Samtidigt välkomnades den nya handlaren Jakob Riis. Foto: Storebro IF

Gamlebykille tar över ICA-butik i grannkommunen

Jakob Riis fyllde nyligen 24 år. Nu tar Gamlebykillen, som troligen är Sveriges yngsta ICA-handlare, över ICA Nära-butiken i Storebro.
– Det känns helt fantastiskt. Att bli ICA-handlare är ett mål jag har haft ganska länge, säger Jakob Riis.

Annons:

I lite drygt tre år har Simon Isaksson drivit ICA Nära i Storebro. Nu tar han istället över en butik i Jönköping och från och med i dag är det Jakob Riis som är ägare till Storebrobutiken.

Värt att notera är att Jakob Riis precis har fyllt 24 år.

– Jag tror att jag är Sveriges yngsta ICA-handlare. Jag är inte helt säker på det, men med 99 procents säkerhet vågar jag säga det, säger Jakob Riis.

Närmast från ICA Maxi

Å andra sidan har han, åldern till trots, många år bakom sig inom ICA och ett mycket stort driv inför sitt nya uppdrag.

– Jag har på ett eller annat sätt jobbat inom ICA sedan 2011. Då var det sommarjobb och det började med att jag sålde jordgubbar i Gamleby. På den vägen är det. Jag tyckte redan då att det var otroligt kul att möta kunden och få den sociala biten och samtidigt få tänka på vad kunden vill ha och hur jag ska kunna ge dem en bra service.

Sedan dess har det blivit en hel del jobb i butiken i Gamleby, men också ett halvår i en ICA-butik i Åre. Närmast kommer han från drygt ett års arbete på ICA Maxi i Västervik.

– Det var jättekul att jobba där, men mitt mål har hela tiden varit att bli egen och nu sökte jag och fick den här möjligheten i Storebro, säger Jakob Riis.

”Härligt samhälle”

Gamlebykillen, som för stunden bor i Västervik, är full av tillförsikt inför sitt nya uppdrag.

– Det känns helt fantastiskt och otroligt härligt att bli ICA-handlare och egen företagare. Och att det är i just Storebro känns jättebra. Det är ett härligt samhälle och jag känner att det finns energi och att det är en positiv anda och det är något som jag verkligen gillar. Jag ser fram emot att jobba lokalt med en kundgrupp som jag kommer att känna igen.

Tanken är att Jakob Riis ska flytta till Storebro framöver.

– Jag håller på att leta efter ett boende i Storebro. Det kommer att bli mycket tid i butiken och jag vill engagera mig lokalt, inte enbart i butiken utan i samhället i stort.

Känns det nervöst att nu ta över ansvaret för en egen butik?

– Absolut, det är det. Det ska jag inte sticka under stol med. Samtidigt har det börjat övergå till att jag är mer laddad än nervös. 

Fokus på service och sortiment

Kunderna kommer förstås att känna igen sig i butiken i Storebro och några stora förändringar är inte att vänta.

– Man kan säga att jag har både tur och otur. Det är väldigt enkelt att ta över butiken då handlarna som varit innan mig verkligen har gjort den jättefin och fått in bra personal. Samtidigt blir det svårt i och med att de har varit så duktiga, det gör att jag får höga förväntningar på mig. Till en början kommer störst fokus att ligga på servicen och sortimentet, det är de bitarna jag kommer att jobba hårdast för, säger Jakob Riis.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt