Annons:

Nära en miljard investeras i grannkommunen – nyanställer 20 personer

OKG satsar nästan en miljard på ett nytt säkerhetssystem. Foto: OKG

Nära en miljard investeras i grannkommunen – nyanställer 20 personer

Kärnkraftverket i Oskarshamn genomför en investering på hela 865 miljoner nästa år. Satsningen går till att höja säkerheten. OKG kommer även att nyanställa 20 personer under vintern.

Annons:

Beskeden lämnas i ett pressmeddelande i dag. Satsningen går till att installer ett kompletterande säkerhetssystem, ett så kallat oberoende härdnödkylsystem. 

"Systemet aktiveras om all strömförsörjning till reaktorns process- och säkerhetssystem faller ifrån samtidigt. Dess funktion säkerställer att de förhöjda nivåerna av tryck och värme som då uppstår i reaktortanken avlastas till kondensationsbassängen. Samtidigt tryggar systemets inbyggda automatik en nödvändig vattentillförsel som säkrar en effektiv kylning av bränslehärden", skriver OKG i ett pressmeddelande. 

När nya systemet är på plats uppfyller OKG de krav som ställs på kärnkraftverk efter haveriet i Fukushima. "Med dessa förutsättningar uppfyllda säkrar företaget både långsiktiga och fossilfria elleveranser."

Nyanställer 20 personer

OKG upplever framtidstro, skriver man i pressmeddelandet, och kommer genomföra cirka 20 nyrekryteringar under vintern. 

" Av dessa kommer dessutom flera stycken att erbjudas en unik möjlighet att ingå i ett branschgemensamt traineeprogram; Nordic Nuclear Trainee Program. Detta program syftar till att attrahera unga och nyutexaminerade tekniker att söka sig till den spännande bransch som kärnkraftsindustrin utgör. Denna föryngring är lika nödvändig som anläggningsinvesteringarna för att OKG även fortsättningsvis ska kunna medverka till att tränga undan fossilbaserad elproduktion och därigenom motverka den globala uppvärmningen."

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt