Annons:

  • De öppnar kontorshotell med Västerviks vackraste utsikt

    Andreas Hesselgård delägare i Skeppsbrokontoret AB.

  • De öppnar kontorshotell med Västerviks vackraste utsikt

    Richard Bergström Aquavillan och Andreas Hesselgård Skeppsbrokontoret AB.

De öppnar kontorshotell med Västerviks vackraste utsikt

Skeppsbrokontoret AB öppnar den första mars sitt kontorslandskap där företag kan hyra in sig. Lokalen ligger i Pampas Marina och hyresvärden är Aquavillan.
- Vi kommer att ligga i en väldigt vacker miljö, med utsikt över Skeppsbrokajen, säger Andreas Hesselgård, en av delägarna i Skeppsbrokontoret AB.

Annons:

Andreas Hesselgård är från Kalmar. Han jobbade på ett kontorshotell i gamla Televerkets lokaler på Kvarngatan i Västervik. När han vid ett tillfälle besökte Pampas Marina, dök idén upp att starta ett kontorshotell nere vid Skeppsbrofjärden.

- Om man ändå ska jobba på ett kontor åtta timmar om dagen borde man kunna ha en vacker utsikt. Här finns det utsikt över vattnet hela året och det är mycket båttrafik i vattnet under vår och sommarperioden, säger han.

Han tycker att människor ska jobba i en inspirerande miljö och det är han inte ensam om.

- Vi har gjort undersökningar som visar att det finns underlag för den här typen av kontorslandskap, säger han.

Lokalen som nu byggs om till kontorslandskap kommer att ha tolv mindre kontor på nedervåningen och fyra större kontor på övervåningen samt ett stort öppet kontorslandskap.

- Kontoren hyrs på tre månaders kontrakt och för att jobba i den öppna miljön kan man hyra några timmar, säger Andreas.

Han säger att Skeppsbrokontoret vill locka så många olika branscher som möjligt.

- De ska vara möjligt att nätverka och i hyran ingår det frukost också. Så alla kan sitta tillsammans i det stora öppna kontorslandskapet och prata under frukosten och eftermiddagskaffet.

Erbjuder trevligt koncept

Aquavillan äger lokalerna och Richard Bergström vid företaget berättar varför de satsar tillsammans med Andreas Hesselgård.

- Vi tycker att det är ett trevligt koncept till den verksamhet som vi själva bedriver. Miljön här är väldigt attraktiv. Vi tycker det är roligt att kunna erbjuda det här.

Genom Andreas Hesselgård har de nu möjlighet att förverkliga det man tidigare bara funderat på.

- Det finns flera företagare som jobbar ensamma nu finns det en möjlighet att jobba tillsammans med andra företag, när Skeppsbrokontoret öppnar den första mars 2020.

Längs hela hamnen kommer Västerviks kommun att iordningställa en strandpromenad med flera möjligheter till vila, då soffor kommer att sättas upp längs hamn kanten.

- Det kommer att bli en strandpromenad från Notholmen och hit. Det blir som vid Fiskaretorget med parkbänkar, blomsterarrangemang och belysning, säger Richard Bergström.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt