Annons:

Klart med generationsskifte i anrika Vimmerby-företaget

Den 1 mars 2020 tar sönerna Oscar (t.v.) och Victor Rydersten (t.h.) över ägandet i MIR Gruppen AB. Pappa Christer har ägt bolaget i närmare 25 år. Foto: Ossian Mathiasson

Klart med generationsskifte i anrika Vimmerby-företaget

Inge Rydersten startade verksamheten 1980, och de senaste 25 åren har MIR Gruppen AB ägts av sonen Christer. Nu är det klart att tredje generationen Rydersten tar över ägandet i Vimmerby-företaget.

Annons:

Nästa år är det 40 år sedan fönsterföretaget MIR såg världens ljus. Då kommer också tredje generationen Rydersten ta över ägandet i MIR Gruppen AB, Vimmerby-företaget som i dag har mer än 40 anställda och omsätter 90 miljoner kronor.

Victor och Oscar Rydersten, vd respektive projektledare på företaget i dag, tar då över stafettpinnen från pappa Christer, som har ägt bolaget sedan 1995.

"Skönt att ha honom"

– Planen är att generationsskiftet ska ske 1 mars 2020, berättar Victor Rydersten, som är bolagets vd sedan i september 2018.

– Farsan kommer jobba kvar i bolaget ytterligare en tid, och det känns bra för oss. Han har trots allt drivit företaget väldigt länge, och besitter ovärderlig kunskap. Även om han kommer trappa ner allteftersom, är det skönt att alltid ha honom där att fråga – lite som en mentor, säger Victor.

Stor förändring

Victors tankar har alltid varit att ta över och driva MIR Gruppen vidare.

– Det har aldrig funnits något annan för mig. Det har alltid varit min ambition och önskan.

Hur kommer man märka av generationsskiftet?

– Förhoppningsvis inte så mycket. MIR gruppen är ett fint skött företag som alltid gått bra, så till att börja med ska vi först och främst se till att förvalta det som har byggts upp. Vi kommer inte ge oss på några förhastade grejer, säger Victor.

Hur känner du personligen inför det som komma skall?

– Klart att det är lite nervöst. Det är ju en stor förändring för mig, men å andra sidan ha ju bolaget alltid funnits och varit en del av mitt liv.

Positivt för Vimmerby

Victor Rydersten hoppas att generationsskiftet också ska uppfattas som positivt för Vimmerby.

– Fördelen med att ta över och driva det inom familjen är att företaget aldrig kommer flytta någon annanstans. Vi kommer driva och utveckla MIR Gruppen där det ligger i dag – i nuvarande fabrik och med nuvarande personal. Vi är lyckligt lottade att ha de medarbetare vi har.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt