Annons:

Kraftig ökning av konkurserna i länet –  ”Markant”

Antalet konkurser i länet har ökat markant i år. Foto: MostPhotos

Kraftig ökning av konkurserna i länet – ”Markant”

Under året har antalet konkurser i länet ökat med hela 21 procent jämfört med förra året. Störst problem har handeln och byggbranschen.

Annons:

Siffrorna kommer från kreditupplysningsföretag Syna. Siffrorna i länet sticker ut i landet och i riket har antalet konkurser ökat med 3,1 procent.

– I november var visserligen antalet konkurser i länet oförändrat, men väger man samman året så här långt talar statistiken sitt entydiga språk. Konkurserna i länet ökar med 21 procent. Det är en markant ökning även om det i antal företag är relativt få, 116 i år och 96 till och med november förra året, sa¨ger Harald Stjerna, partner på Syna i ett pressmeddelande.

Bland de största konkurserna i länet är 24Sverige med 42 anställda och Älö Trä i Vimmerby med 37 anställda – men den senare verksamheten togs sedan över av lokala krafter.

– De branscher som uppenbarligen har svåra tider är handeln liksom byggbranschen. För handelns del handlar det ofta om mindre företag som har svårt att klara av en allt tuffare konkurrens från så väl de stora kedjorna som e-handelsföretagen. Mycket tyder också på att ökningen när det gäller antal konkurser kommer att fortsätta, konstaterar Harald Stjerna.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt