Annons:

Bokhandeln laddad inför rean –

Idag börjar årets Bokrea. Malin Wall berättar om vilka böcker som får lägre pris.

Bokhandeln laddad inför rean – "Blir en klassisk bokrea"

I dag börjar årets bokrea på Erik Hultgrens Bokhandel i Västervik. Precis som de senaste åren är pallar med nytryckta böcker borta ur sortimentet, istället är det rea på hela sortimentet som utkom 2019 och tidigare.

Annons:

Malin Wall, delägare i Erik Hultgrens Bokhandel, har förberett sig och butiken för åtets stora bokrea.

– Det blir en klassisk bokrea, där vi ger 40 procent rabatt på hela boksortimenten som är utkommit 2019 eller tidigare, säger hon.

Det är inte längre några nytryck av storsäljande böcker av populära författare. Pallarna med de böckerna försvann för cirka tio år sedan.

– Jag gillar inte den klimatpåverkan som det ger att först köra hit pallar med böcker för att sedan köra iväg de böcker som inte sålts, säger Malin Wall.

"Har inte den erfarenheten"

Bokhandlare håller på att bli en bristvara i Sverige. Det vittnar Josefin Sundström om, författare till ett flertal barnböcker.

– Stora varuhus som säljer stora upplagor av ett begränsat antal böcker har inte den erfarenheten som en riktigt bokhandlare har.

Josefin menar att den kunskapen är ovärderlig och hoppas att alla inser det och väljer att handla i den lokala bokhandeln för att stötta handlaren men också för att stötta sitt eget och sina barns läsande.

Malin Wall tycker att det är fina ord som Josefin Sundström säger, samtidigt tar hon det med ro.

– Vi jobbar på och när februari kommer så rear vi ut böcker som man gjort under många år, säger Malin Wall.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt