Annons:

Priset på virke blir lägre – samtidigt stiger priset på skogsmark

Priset på skog har stigit under den senaste tiden. Foto: MostPhotos

Priset på virke blir lägre – samtidigt stiger priset på skogsmark

Skogsmarken blir allt dyrare samtidigt som priset på virke sjunker, det meddelar Skogssällskapet i ett pressmeddelande. Investeringsintresset är starkt inom skogsbranschen trots den rådande coronapandemin.

Annons:

Mindre skog för pengarna i hela landet. Prisnivån för skogsmark fortsätter öka, samtidigt som priset på virke sjunker. Siffrorna kommer från Skogssällskapets Skogsindex och visar på att starkt investeringsintresse inom skogsbranschen.

Ulrik Abelson, fastighetskonsult på Skogssällskapet, menar att ränteläget är gynnsamt när det kommer till skogsfastigheter och att efterfrågan är stor. Virkesprisets nedgång menar Ulrik Abelson är en kombination av en allmän konjunkturförsvagning och en snedfördelning på tillgång och efterfrågan.

Trots den rådande pandemin ser Ulrik Abelson positivt på framtiden.

– Så småningom så tror vi att fler och andra typer av aktörer kommer att söka sig till skogen för investeringar – institutioner och företag som är intresserade av att sprida sina risker, men också enskilda investerare som söker en trygg, stabil och långsiktig investering i en tid då aktiemarknaden svajar, säger han i pressmeddelandet.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt