Annons:

Västerviksföretag stärker koncernen inför framtiden

Västerviksföretaget Strigo AB förvärvar utbildningsföretaget ULO med säte i Stockholm

Västerviksföretag stärker koncernen inför framtiden

Västerviksföretaget Strigo AB har förvärvat Omsorgslyftet Utbildningar (OLU) i Stockholm. Genom förvärvet ser man att de kommer att bli en kedja från privat arbetsförmedling, utbildningsföretag och bemanningsföretag.

Annons:

Jens Porsgaard är delägare i Strigo AB är en koncern som har flera bolag under sig, som säljer utbildningar i olika branscher bland annat industri, vård-och omsorg. Där finns också ett bemanningsföretag som jobbar med rekryteringar mot industriföretag samt genomför utbildningar.

- Koncernen arbetar också med att starta en privat arbetsförmedling. Det är första gången sedan privat företag fick möjlighet att etablera friskolor. Nu öppnas en väldigt stor marknad för privata aktörer och nu rustar vi oss för framtiden, säger Jens Porsgaard.

Från den första september i år tar Strigo AB över Omsorgslyftet Utbildningar som arbetar i 18 Stockholms kommuner.

- I dagsläget erbjuder de utbildningar inom - Vård- och omsorg, barn-fritid, handel-administration, turism och hotell, grundläggande och allmänna gymnasiekurser och SFI, säger Jens Porsgaard.

Blir en kedja

Förvärvet av OLU var inte planerat men var för bra för att gå runt när möjligheten fanns, enligt Jens Porsgaard.

- De har varit länge i Stockholm och har gott renommé.

 Har det varit en strategi för er att förvärva ett sådant bolag?

- I vår affärsplan har vi skrivit in att vi ska föra ett eller två förvärv den kommande treårsperioden. När den här möjligheten dök upp kunde vi inte låta bli att agera.

Nu siktar Strigo AB att bli ett komplett kompetensföretag som jobbar i hela ledet.

- Från privat arbetsförmedling, utbildningsföretag, matchning av arbetslösa ut till de företag som vi har kontakt med eller anställa dem i vårt bemanningsföretag. Vi får hela kedjan och det blir en lyckad strategi, säger Jens Porsgaard.

Strigo har viss administration i Västervik och har hand om distansutbildningen för Komvux enligt ett avtal med Västerviks kommun.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt