Annons:

Västerviksföretag köps upp:

Västerviksföretag köps upp av Nybroföretag. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Västerviksföretag köps upp: "Känns tryggt för framtiden"

Företaget Nybrogrus köper samtliga aktier i Västerviksföretaget Aqua Floating Groups fabriksbetongbolag BPV. 

Annons:

I ett pressmeddelande skriver företagen att de inleder ett långsiktigt samarbete tillsammans. Ett första steg är att Nybrogrus förvärvar samtliga aktier i Aqua Floating Groups fabriksbetongbolag, Betongproduktion i Västervik AB, BPV. 

Dessutom skrivs ett långsiktigt samarbetsavtal mellan bolagen där BPV kommer att fortsätta leverera betong till Aqua Floating Groups produktion av flyttkroppar till Aquavillor samt övriga flytande byggnader som produceras i Västervik. 

"Genom Nybrogrus mycket långa erfarenhet av produktion av ballast till betong, tillsammans med den fabriksbetongproduktion som bedrivs i Nybrogrus dotterbolag, Geba Betong i Vimmerby AB, innebär det att BPV försäkrar sig om att kunna leverera högkvalitativ betong med ytterligare större resurser i sitt marknadsområde. Geba Betong och BPV blir systerbolag och kommer att nyttja varandras kompetens och resurser", skriver man i pressmeddelandet.

"Tryggt inför framtiden"

– Genom Nybrogrus köp av BPV försäkrar vi oss att vi får högkvalitativ betong i direkt anslutning till vår produktion av flytkroppar i betong vilket känns tryggt inför framtiden, säger Aqua Floating Groups vd och grundare Richard Bergström.

– Genom vårt förvärv av Betongproduktion i Västervik AB kan vi vidareutveckla vår fabriksbetongproduktion och tillgodose framtida krav och önskemål från kunder. Detta genom att vi får mer resurser, större flexibilitet och kan jobba ännu mer med forskning och utveckling kring framtidens betong. Förvärvet kommer att ge positiva synergieffekter till gagn för såväl oss själva som för våra kunder, säger Jonas Johansson, vd för AB Nybrogrus.

Betongproduktionen kommer även i fortsättningen bedrivas vägg i vägg med Aqua Floating Groups produktion av pontoner, kassuner och byggnader på Lucerna i Västervik. Överlåtelsen sker per 1 januari 2021.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt