Cookies

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Dagens Västervik. Genom att använda Dagens Västervik tjänster godkänner du detta. Här kan du läsa mer om cookies.Jag förstår, ta bort detta

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

VECKANS FRÅGA

Skulle du vilja se sex timmar arbetsdag?

Svarsalternativ:

Ja
Nej
RöstaSe resultat
  • Kent Nilsson, Figeholms bryggeri

  • Leif och Angelika Holmberg

Många besökte ölmässa i Solstadström

Det kom många personer som var nyfikna på bryggare som gör öl i närområdet. Sju småbryggerier hade samlats i Solstadströms Folkets Park.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Arrangörerna hade hoppats att det skulle komma mer än 300 personer till ölmässan och det linfriades med råge. Hur många det var som kom, vet de ännu inte med det var rusning till öltapparna. En av bryggarna var Kent Nilsson, som driver Figeholms bryggeri. Han har hållit på i tre år och har lyckats med att få 9n tre av sina öl i Systembolagets lokala sortiment, i både Oskarshamn och Mönsterås. Han tycker om att experimentera för att hitta den perfekta ölen.

Hur gör du för att hitta det bästa receptet?

- Jag tar en öl i bersån och funderar. Då händer det att jag kommer på vad som skulle smaka bra i ölen.

Han har testat att ha i hallon, björnbär och citron i sin öl. Mindre väntat är att låta marshmallows följa med under tillverkningen.

Han hade med sig sex stycken av bryggeriets öl till ölmässan och det var många som gärna stannade lite extra lång tid vid hans ölpumpar. Och det finns öl i beredskap, då han har ökat produktionen det senaste året.

- Nu brygger jag 2 500 liter per månad. När jag startade bryggde jag 250 liter i månaden.

En annan bryggare som håller på att arbeta sig upp till Kent Nilssons nivå, är Leif Holmberg som brygger IPA och Ale, tillsammans med sin fru Angelika.

- Vi har hållit på i ett och ett halvt år och vi testar att hämta smaker från vilda bär.

Han har i blåbär, hallon, fläderblom, enbär, rabarber och björnbär.

Hans öl går inte att beställa på systembolaget, utan de får avnjutas på krogar i Oskarshamn.

Vad är det som utmärker din öltillverkning?

- Jag kokar det över öppen eld i en stor gryta, säger Leif Holmberg.

 

 

  

Annons:

Anders Sjögren

Anders Sjögren

anders.sjogren@dagensvastervik.se

0733100831

0 kommentarer

Lägg till ny kommentar

Kommentar *

Ditt namn*

Din e-post* (publiceras ej)

Annons:

Annons:

Lördagens V 75 - tips

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons: