Annons:

Såg overkligt ut – nu kan Loord (KD) bli riksdagsledamot

Mörlundasonen Jimmy Loord ser ut att kunna ta ett riksdagsmandat på söndag. Foto: Pressbild

Såg overkligt ut – nu kan Loord (KD) bli riksdagsledamot

Det såg länge helt omöjligt ut. Men flera opinionsmätningar pekar mot att Kristdemokraterna kan få en riksdagsledamot från länet.
– Det är fantastiskt roligt att så många visar uppskattning för vår politik, säger Mörlundasonen Jimmy Loord.

Annons:

Senaste gången en riksdagsledamot kom från Mörlunda var under andra hälften av 1800-talet. Det handlade då om Carl Johan Svensén, som var med och bilade Nyliberala partiet. Han satt i riksdagen för Lantmannapartiet i slutet av 1800-talet.

Efter söndagens val ser det ut som att Mörlunda kan få ytterligare en riksdagsledamot – även om Jimmy Loord (KD) inte bor kvar på orten. 

Kristdemokraterna har gjort en sanslös valspurt och får siffror högt över riksdagsspärren i flera mätningar. Det gör att det inte längre ser osannolikt ut att KD ska få ett mandat från Kalmar län.

"Fantastiskt roligt"

– Det är fantastiskt roligt att så många visar uppskattning för vår politik. Jag tror det beror på att vi har bra och skarpa lösningar för att komma tillrätta med de växande vårdköerna, bristen på äldreboendeplatser och problemet med allt för få poliser. Om jag får förtroendet att representera KD i riksdagen så tar jag med mig ett tydligt länsperspektiv. Kalmar län behöver fler starka röster som har en förmåga att lyfta Kalmar läns behov på en nationell nivå, säger Jimmy Loord (KD), som toppar länslistan.

Kristdemokraterna dömdes länge ut av statsvetare och experter, men kan faktiskt återta sitt förlorade mandat från Kalmar län.

– Jag ser med förväntan fram emot valdagen och ger mitt fulla stöd till Jimmy Loord, säger Järnforsenprofilen Anders Andersson (KD) som tidigare varit riksdagsledamot.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt