Annons:

Fridolin slutar som språkrör – ställer inte upp för omval

Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin lämnar sin post nästa år. Foto: Fredrik Hjerling/Pressbild

Fridolin slutar som språkrör – ställer inte upp för omval

Snart lämnar Gustav Fridolin, 35, posten som språkrör för Miljöpartiet. Han ställer inte upp för omval till språkrör i samband med Miljöpartiets kongress i maj.
”Jag hoppas få lite mer tid att vara den pappa och man jag vill. Jag längtar efter att undervisa igen”, skriver han på Aftonbladet Debatt.

Annons:

På Aftonbladet Debatt meddelar den starkt ifrågasatte Gustav Fridolin att han lämnar sitt uppdrag som Miljöpartiets språkör nästa år.

”I maj kommer jag lämna över till ett nytt språkrör. Det meddelade jag Miljöpartiets valberedning redan i vintras. Jag hoppas få lite mer tid att vara den pappa och man jag vill. Jag längtar efter att undervisa igen”, skriver han.

Miljöpartiets rotationsprincip innebär att Gustav Fridolin måste lämna senast 2020, men han väljer alltså att kliva av ett år i förtid. 

Som språkrör har Fridolin varit med och tagit Miljöpartiet in i regeringen för första gången. Han har haft ansvar för skolfrågorna som utbildningsminister.

”Jag har fått leda partiet i två av våra bästa valresultat, och ett av våra sämre. Tagit Miljöpartiet in i regering, vi har uträttat mer än kanske någon gång tidigare i vår historia, och landat på fötterna.Det har inte alltid varit enkelt. Det hade varit lättare att ge upp. Jag vet en del som hade blivit glada då", skriver han.

Mer tid åt familjen

Nu ska han ägna mer tid åt miljön och familjen.

”Jag hoppas få lite mer tid att vara den pappa och man jag vill. Jag längtar efter att undervisa igen.Och jag kommer gå till biblioteket när miljövännerna samlas, delta i kyrkans arbete och höja regnbågsflaggan när rasisterna tror att gatorna är deras. För det finns två Sverige. Och skillnaden är du. Jag. Vi.”

Gustav Fridolin har varit språkrör sedan 2011. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt