Annons:

Vimmerbypolitikern kan bli EU-politiker – har nominerats

Gudrun Brunegård är nominerad på Kristdemokraternas valsedel till EU-valet.

Vimmerbypolitikern kan bli EU-politiker – har nominerats

Vimmerbypolitikern Gudrun Brunegård har nominerats till Kristdemokraternas EU-valsedel. Partiets förslag till EU-valet presenterades av nomineringskommittén på fredagen.
– Jag är mycket glad, säger hon i ett pressmeddelande.

Annons:

Gudrun Brunegård, aktiv i både kommunfullmäktige i Vimmerby och regionpolitiker, har nominerats som kandidat nummer 13 på KD:s nationella lista.

– Att stå som kandidat nummer tretton på en nationell lista, där tjugoett län ska vara representerade är mycket hedrande. Vi har ju det näst starkaste valresultatet i riket i landstingsvalet. Nu vill jag arbeta för att vi i Kalmar län ska gå man ur huse för att rösta in två kristdemokrater i Europaparlamentet. Med höstens valresultat i ryggen finns goda förutsättningar att lyckas med det, säger Gudrun Brunegård.

Brunegård toppar länslistan från Kalmar. Sara Skyttedal, kommunalråd i Linköping, toppar hela listan. David Lega, Göteborg, är tvåa. 

– Tillsammans bidrar vi med både geografisk och politisk bredd vilket är en otrolig styrka när Kristdemokraterna ska driva EU valrörelse, säger Gudrun Brunegård.

Eric Dicksson, Färjestaden, finns på plats nummer 30. Nästa fredag fastställs valsedeln av partifullmäktige.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt