Annons:

  • Hultsfredspolitikern om första tiden i riksdagen: ”Rena labyrinten”

    Nermina Mizimovic (S) från Hultsfred har fått hoppa in i riksdagen. Foto: Socialdemokraterna

  • Hultsfredspolitikern om första tiden i riksdagen: ”Rena labyrinten”

    Nermina Mizimovic (S) från Hultsfred har fått hoppa in i riksdagen. Foto: Socialdemokraterna

Hultsfredspolitikern om första tiden i riksdagen: ”Rena labyrinten”

Nermina Mizimovics politiska liv kommer se annorlunda ut den närmaste tiden.
Socialdemokraten Laila Naraghi väntar barn och då har Hultsfredspolitikern fått in som ersättare i riksdagen.
– Det har varit en väldigt spännande första vecka, säger hon.

Annons:

Från och med i tisdags är Nermina Mizimovic (S) på plats i Sveriges riksdag och hon ersätter Laila Naraghi, som väntar barn och kommer vara mammaledig under de kommande tre månaderna. 

Hon har också fått chansen med anledning av att Lena Hallengren utsetts till socialminister, en plats som gick till Björn Peterson. Och när Naraghi är mammaledig är det Mizimovic som kliver in på hennes plats. 

– Jag blev förvarnad redan i vintras och de sa att jag skulle vara förberedd men inte förvänta mig något. Det var svårt att hitta balansen och förbereda sig på rätt sätt. I fredags fick jag ett samtal om att det var på gång och när jag fick det definitiva beskedet blev jag väldigt glad, säger Nermina Mizimovic.

"Rena labyrinten"

Hon tog första tåget till Stockholm på tisdagsmorgonen och har haft några intensiva dagar i riksdagshuset. 

– Det har varit väldigt spännande. När man kommer in så där är alla andra redan igång och man vill gärna hoppa in och köra direkt men det funkar inte på det sättet. Så fort jag kom in i riksdagshuset så blev man fotograferad och tilldelades ett passerkort. De visade mig mitt arbetsrum och jag lämnade resväskan på arbetsrummet och gick direkt in på första sammanträdet med konstitutionsutskottet. Det var full fart, säger hon. 

De första dagarna har gått åt till introduktion, massor av information och att hitta rätt i riksdagshuset. 

– I slutet av första dagen kände jag mig verkligen ny och förvirrad. Riksdagshuset var som rena labyrinten. Visst, det finns skyltar men man gör om vissa delar i huset och det finns in- och utgångar överallt, säger hon. 

Tre månader i Stockholm väntar

Tanken är att hon ska sitta i riksdagen i ungefär tre månader och under veckan har hon haft två sammanträden med konstitutionsutskottet och besökt kammarrätten och riksrevisionen. 

– Jag blev glad när jag fick beskedet men det blev pirrigt i magen och jag tänkte på hur det skulle gå. Det brukar gå om man har vilja och tar ett uppdrag med glädje. Man är inte fullärd. 

I och med hennes politiska arbete i huvudstaden kommer arbetet på lokalplanet i Hultsfred påverkas. 

– Jag sitter i kommunstyrelsen och kommunstyrelsens arbetsutskott så jag kommer missa flera av dessa möten. Tommy Rälg är min ersättare. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt