Annons:

Motion om pausskola röstades ned

Johannes Regell fick inte igenom sin motion om att införa Pausskola i Västerviks kommun.

Motion om pausskola röstades ned

Hur skulle kommunfullmäktige (KF) ställa sig till Johannes Regells (Socialisterna Välfärdspartiets) motion om pausskola. Det fanns förutsättningar att den motionen skulle kunna röstas igenom i KF. Så blev det inte det blev tvärtom ett högt och tydligt nej, från ett antal ledamöter som kanske hade en vilja att rösta ja.

Annons:

Johannes Regells motion om att införa Pausskola i Västerviks kommun, handlar i grunden om att skolan inte klarar av att ta hand om de utåtagerande eleverna i skolan. Det gör att alla elever idag blir förlorare. Att som tidigare ha särskilda undervisningsgrupper var bra, enligt Johannes men det går att göra det ännu bättre.

Idag ingår se utåtagerande eleverna i klasserna med stöd av en elevassistent och ett mobilt team som stöttar, vilket enligt Regell inte är bra för någon, verken för elever, lärare eller rektorer.

Innan motionen kom upp i KF hade majoriteten S, C och MP, föreslagit avslag för motionen. Västerviks Alliansen (M,L,W,KD) hade inte sagt hur de skulle rösta men det fanns någonting i luften som indikerade att man skulle rösta för Regells motion och därmed fälla majoriteten.

Nu blev det inte så men debatten var livlig.

Nina Berge (L) höll med Regell i sak, men Pausskola, är ett för snävt begrepp ansåg hon. Liberalerna röstade för avslag.

Invänta utredningen

Marcus Fridlund (S) ordförande i Barn – och utbildningsnämnden, förklarade hur majoriteten ser på motionen.

- Vi ser att det finns ett problem i skolan, både Johannes och jag. Skillnaden är hur vi ska komma åt problemet, så att det inte blir fel beslut ännu en gång. För mig är det viktigt att vi inväntar den utredning som professionen ska ge oss och därefter fatta beslutet. Vi som politiker ska inte föregå den utredningen som är klar i september.

- Mariann Gustafsson (V) hade gärna sett att utredningen skulle vara klar i juni, så att man kunde veta hur mycket förslaget skulle kosta, när KF ska rösta igenom budgeten.

Johannes Regell anser att det är här och nu som det finns barn som mår dåligt och då är det politiker som har ansvaret att åtgärda problemet nu.

Sverigedemokraterna ser också att det finns ett problem men de vill heller inte rösta för Johannes motion, då även de vill se vad utredningen säger. Det fick Johannes att se något rödare än han tidigare gjort.

- Nyss hade vi uppe en motion från SD där ni gärna kastar vakter över ungdomar och barn, men när barnen verkligen behöver stöd så backar ni.

Johannes Regell var så tydlig att han ville kalla det för barnmisshandel, det som idag pågår i skolan. Men det föll inte i god jord hos någon annan politiker.

När beslutet skulle fattas ville Socialisterna Välfärdspartiet ha votering och det visade hur ensamma de var. Voteringen slutade 51 för avslag, tre avstod och tre var för motionen.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt