Annons:

Motion om kommunal vaktstyrka röstades ned

Vad ska kommunens skattepengar gå till? Det var kärnan i debatten när Sverigedemokraternas (SD) motion om att införa en kommunal vaktstyrka röstades ned i kommunfullmäktige.

Annons:

Bo Karlsson och Tommy Ivarsson, SD, har lagt fram en motion om att införa en kommunal vaktstyrka i Västerviks kommun för att skapa mer trygghet i kommunen. Som grund till motionen har de lagt med statistik på olika brott som begåtts de senaste tre åren.

- Syftet med motionen är att brott ska beivras och medborgarna ska känna mer trygghet. Vi har vant oss vid att tolerera en hög brottslighet i kommunen, sa Bo Karlsson.

Han fick medhåll av sina partikamrater Anne – Marie Norman och Dan Larsen som båda hade sett hur ungdomar beter sig på olika platser i Västervik, både på Hemköps takparkering och ett skoltak. Båda vittnar också om att det tar polisen lång tid att komma till de platserna när de påkallat polisens uppmärksamhet.

Skattepengar

Dan Nilsson (S) kommunalstyrelsens ordförande pekade på flera insatser som har gjorts de senaste åren. Han menar också att det finns viktigare saker att lägga skattebetalarnas pengar på än en kommunal vaktstyrka.

- Vi har infört en mobil fritidsgård som fungerar väldigt bra, men som också behöver mer resurser. Den verksamheten riktar sig just till ungdomar. Samtidigt så visar de trygghetsundersökningar som gjorts att människor känner sig trygga i kommunen, sa Dan Nilsson.

Bo Karlsson anser sig ha blivit något missförstådd.

- Vi vill att samhället ska bli mer stabilt.

Dan Nilsson vred om skruven ett kvarts varv till och undrade vad våra gemensamma skattepengar ska gå till.

- En vaktstyrka, mer resurser till barn – och äldreomsorg. Jag ser hellre att pengarna går till elever och barn än en kommunal vaktstyrka.

Omröstningen gick till votering där utfallet blev 50 mot och 7 för motionen. Motionen avslogs.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt