Annons:

Ska parkeringstaxan tas upp i KF?

Jon Sjölander (M)

Ska parkeringstaxan tas upp i KF?

Jon Sjölander (M) ställer en fråga till partiernas gruppledare i kommunfullmäktige om inte parkeringstaxan som kommunstyrelsen beslutade om förra tisdagen, ska tas upp i kommunfullmäktige, då det är ett svårt parlamentariskt läge i kommunen.

Annons:

 

 

Jon Sjölander vill veta hur de övriga gruppledarna i kommunfullmäktige Västerviks kommun, ställer sig till hur demokratin i kommunen ska efterlevas.

- Att upprätthålla och försvara demokratin är en av det viktigaste uppgifterna vi har som förtroendevalda. I Västerviks kommun har vi ett svårt parlamentariskt läge som innebär att vi folkvalda måste ta ett extra stort ansvar för att upprätthålla demokratin. Precis som flera politiker redan uttrycker sig behöver vi arbeta annorlunda med mera dialog, öppenhet och transparens. 

Jon Sjölander skriver också att man redan efter ett par månader in i mandatperioden konstatera att det råder ett nytt läge i kommunfullmäktige utan en tydlig majoritet.

- Vi kan också konstatera att Kommunfullmäktige har på grund av det parlamentariska läget fått en extra viktig roll att vara en arena för ett öppet demokratiskt arbete där vi ska debattera och diskutera frågor av ärenden av principiell beskaffenhet eller annars av större vikt.

Ska parkeringstaxan behandlas i KF?

 Jon anser att det parlamentariska läget i kommunfullmäktige inte speglas i nämnder och styrelser vilket också lägger större ansvar för oss politiker att tänka demokratiskt.

- Med anledning av detta vill jag lyfta en fråga till er som är gruppledare för respektive partier i kommunfullmäktige. 

Frågan kring den nya förslaget för parkeringstaxa har visat sig vara ett viktigt ärende med många aspekter och med en mängd olika intressenter att ta hänsyn till.

- Frågan har skapat en mycket engagerad debatt där politiker, företagare och medborgare yttrat sina åsikter i tidningar, på Facebook och övriga media. Frågan berör och jag ställer därför frågan till er gruppledare, om inte detta ärende bör behandlas i kommunfullmäktige? Speciellt med anledning av det parlamentariska läget som nu råder i kommunen.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt