Annons:

Socialisterna vill ha svar från ledande politiker om äldreomsorgen

Efter SVT:s program Opinion Live vill Socialisterna få svar på två frågor av ledande politiker

Socialisterna vill ha svar från ledande politiker om äldreomsorgen

Socialisterna Välfärdspartiet (SV) vill veta vilka åtgärder ledande politiker i Västervik tänker att göra för att komma åt tystnadskulturen samt vilka åtgärder man tänker göra för att man ska komma tillrätta med de missförhållande som råder inom äldreomsorgen.

Annons:

Frågorna är ställda till kommunalråd Dan Nilsson (S) riksdagsledamot Tomas Kronståhl (S) och socialnämndens ordförande Ingela Svensson (C).

– Våra lokala politiker verkar ha svårt för att förstå att det råder en tystnadskultur och man är snabba på att bolla tillbaka ansvaret för brister i verksamheten på personalen, skriver SV i sin interpellation till de tre ledande politikerna.

Efter det att SVT:s program Opinion Live sändes från Västervik, anser SV att det är ett faktum att det råder en tystnadskultur inom äldreomsorgen. En av anledningarna till det påståendet är att flera anställda inte vågade komma till TV-sändningen för att de oroade sig för repressalier.

– Personalen säger också att de inte hinner med att skriva i de avvikelserapporter som man ska göra inom äldreomsorgen.

Frågorna som SV vill ha svar på är.

- Vilka åtgärder vidtar man för att komma åt tystnadskulturen som råder inom äldreomsorgen?

- Vilka nya åtgärder gör man för att komma till rätta med de missförhållande som gäller arbetsmiljö och omvårdnadens kvalité?

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt