Annons:

SD riktar kritik efter nej till krav på demokratiska värderingar

Det ska finnas tydliga krav på demokratiska värderingar hos de föreningar som folkhögskolorna i Region Kalmar län samarbetar med. Det krävde Sverigedemokraterna under det senaste sammanträdet med regionala utvecklingsnämnden – men fick nej.

Annons:

Bakgrunden är att nämnden antog en handlingsplan om språkligt stöd. I detta arbete ska folkhögskolorna samverka med föreningar, kommunernas invandrarservice och med asylboenden.

I ett pressmeddelande skriver Sverigedemokraterna att SD krävde att det i handlingsplanen ska stå att de föreningar som folkhögskolorna samverkar med ska dela det svenska samhällets demokratiska värderingar och aktivt främja integration in i det svenska majoritetssamhället. 

Partiet är mycket kritiskt till att man inte fick stöd för följande förslag på skrivning:

"Folkhögskolorna är en genuin och viktig svensk tradition och det åligger därmed folkhögskolorna ett stort ansvar att värna denna och att vara föredömen. Ett steg i detta ansvar är att samverkan med andra organisationer och föreningar måste ske under förutsättningen att dessa delar det svenska samhällets demokratiska värderingar."

– Jag anser att det borde vara en självklarhet, säger Michael Erlandsson (SD), ledamot i regionala utvecklingsnämnden, i ett pressmeddelande. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt