Annons:

SD djupt oroade över stängningen av cancerenheten vid Västerviks sjukhus

Cancerenheten på Västerviks sjukhus stängs på grund av personalbrist. Foto: Jakob Karlsson

SD djupt oroade över stängningen av cancerenheten vid Västerviks sjukhus

I ett pressmeddelande uttrycker sig Martin Kirchberg, regionråd för Sverigedemokraterna, en oro över vad som händer med patienterna när onkologiavdelningen läggs ned på Västerviks sjukhus. Han lägger skulden på den socialdemokratiska regionledningen som tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna styr Regionen i Kalmar län.

Annons:

– Det är helt oacceptabelt att patienter som har det allra största behovet av en trygg och nära vård inte längre kan få regelbunden behandling utan att resa över hela länet. Det medför ytterligare en stor påfrestning i deras redan svåra livssituation, säger Martin Kirchberg, regionråd för Sverigedemokraterna, i ett pressmeddelande. 

Stängningen av onkologiska behandlingsenheten orsakas av personalbrist. SD anser att majoriteten har ett stort ansvar: 

– Vi ser nu hur brist på läkare bidrar till att sjuksköterskor i sin tur säger upp sig. Sverigedemokraterna har under lång tid varnat för den onda cirkel vi hamnar i när den politiska majoriteten år efter år inte tar bemanningsfrågorna på allvar. Vad som krävs är ett långsiktigt tänkande, men majoriteten gör tvärtom: Senast i höstas röstade man till exempel nej till vårt förslag om 50 miljoner kronor extra till förbättrad arbetsmiljö och lönesättning, säger Martin Kirchberg.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt