Annons:

Malin Sjölander (M)

"Likvärdiga satsningar på onkologin i Kalmar och Västervik"

Malin Sjölander (M) och Jimmy Loord (KD) har under måndagen lämnat in en motion om likvärdiga satsningar på onkologin i Kalmar och Västervik.

Annons:

I motionen yrkar de på att regionfullmäktige ger regiondirektören i uppdrag att påbörja en process avseende en skyndsam ombyggnation av behandlingsenheten i Västervik så att denna kan fungera ändamålsenligt. Vidare ges uppdraget till regiondirektören att påbörja en process för att framtida lokalbehov, med en förväntad ökning av antalet patienter, långsiktigt kan tillgodoses.

– Vi tycker självklart att det är positivt att det satsas 18,5 miljoner på cancervården på länssjukhuset i Kalmar, men om inte en liknande satsning görs snarast även i Västervik riskerar vården i länet att bli väldigt ojämlik. Nu har majoriteten chansen att visa att de menar allvar med att onkologen i Västervik ska öppna igen, säger Malin Sjölander (M) i ett pressmeddelande. 

– När vi varit i samtal med personalen så uttrycker dom ett starkt behov av större och mer ändamålsenliga lokaler. Menar vi allvar med att vi vill ha två cancercentra i länet så behöver vi investera även i Västervik, säger Jimmy Loord (KD).

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt