Annons:

Liberalerna i Kalmar län stöttar Sabuni

Under söndagen sammanträdde styrelsen för Liberalerna i Kalmar län tillsammans med de landsmötesombud som kommer att närvara vid det extra landsmötet i Stockholm 28 juni. Vid sammanträdet diskuterades resultatet av den rådgivande medlemsomröstning som genomförts under 7-12 juni och som handlade om vilken av de tre kandidaterna Nyamko Sabuni, Erik Ullenhag eller Johan Pehrson man vill se som Liberalernas nya partiledare.

Annons:

Medlemsomröstningen resulterade i ett valdeltagande i Kalmar län på 39,7%. Resultatet blev att Nyamko Sabuni fick 65% av rösterna, Erik Ullenhag fick 30%  och Johan Pehrson fick 5%.  

Efter att styrelsen samtalat om och diskuterat resultatet beslutades att Liberalerna i Kalmar län kommer att följa det resultat som medlemsomröstningen visar.  

– Liberalerna i Kalmar län kommer att meddela valberedningen att vi ställer oss bakom Nyamko Sabuni som ny partiledare för Liberalerna. Medlemmarna har varit tydliga i vem de vill ha som ny partiledare och vi är helt överens i styrelsen om att följa deras önskan, säger Johan Gustafsson, ordförade Liberalerna i Kalmar län.
 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt