Annons:

Westerwikspartiet vill både gasa och bromsa i sitt budgetförslag

Jonas Jalkteg Westerwikspartiet

Westerwikspartiet vill både gasa och bromsa i sitt budgetförslag

Överst på Westerwikspartiets (W) budgetförslag står avvecklingen av ränteswappar. Partiet vill också öka antalet anställda i kommunen, bygga ny matsal på Marieborgskolan, se till att en ny brandstation i Ankarsrum blir av, återinföra en kultur – och fritidsnämnd samt att både gasa och bromsa inom socialnämndens (SOC) och barn - och utbildningsnämndens (BUN) verksamheter.

Annons:

Westerwikspartiets säryrkande i sitt förslag till kommunens budget syftar till att kommunen ska ha god ekonomi på lång sikt.

- Vi pratar om utveckling och tillväxt och vi skriver att våra barn ska ha lust att lära och att vi vill ha livskvalitet varje dag. Som politiker och tjänstemän måste vi ta större ansvar och förvalta våra gemensamma resurser på ett hållbart sätt, säger Jonas Jalkteg, ordförande i (W).

Högst upp i partiets säryrkande till kommunal budget, står avveckling av ränteswappar. Därefter kommer att kommunen ska skynda på att bygga en ny brandstation i Ankarsrum, så att den är klar hösten 2020.

-  Efter allt som har hänt och fortfarande händer i Ankarsrum är det viktigt att en ny brandstation står klar så fort som möjligt, säger Jonas Jalkteg.

För att öka takten på utvecklandet av nya detaljplaner vill man projektanställa fyra planarkitekter under åren 2020 – 2022.

Man vill öka BUN:s budget med 4,3 miljoner kronor så att de kan klara skolverkets riktlinjer on högst 12 barn per barngrupp i åldrarna 1 – 3 år.

Partiet vill också skjuta till 0,8 miljoner kronor till SOC för att de ska öppna ett anhörig center samt anställa en heltidstjänst.

Samtidigt ställer de krav på både SOC och BUN att de ska spara 30 procent av sina kostnader för sjukskrivningar fram till 2022.

En ny matsal på Marieborgsskolan ska stå klar våren 2020 och en kultur – och fritidsnämnd ska vara klar år 2021.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt