Annons:

Gratis lunch för gymnasieelever kritiserades – ”Beslutet till för att gynna restaurangerna”

Politiker hade olika syn på beslutet om gratis mat till gymnasieelever.

Gratis lunch för gymnasieelever kritiserades – ”Beslutet till för att gynna restaurangerna”

När kommunstyrelsen redovisade vilka stödåtgärder som getts under Coronakrisen, var det ett ekonomiskt stöd som kritiserades av Socialisterna Välfärdspartiet.

- Beslutet fattades till förmån för restaurangerna inte för gymnasieleverna, sa Jacob Hoffsten.

  

Annons:

Vid kommunfullmäktiges sammanträde i måndags föredrog Conny Tyrberg (C) det stödåtgärder som kommunens krisstödsnämnd beslutat om. Bland annat berättade han om att stödet för att gymnasieeleverna ska få hämta gratis mat på restaurangerna i Västerviks kommun, ska fortsätta fram tills att gymnasieskolan har slutat i mitten av juni.

- Stödet var tänkt att gälla fram till den 15 maj, men det kommer att fortsätta fram till gymnasieskolan stänger för sommaren, sa Conny Tyrberg.

Jacob Hoffsten (SV) var inte nöjd med det beslutet överhuvudtaget.

- Beslutet har fattats okunnigt. Vad blir konsekvenserna när 1 000 personer går ut och besöker restaurangerna under Coronautbrottet. Det vore mycket bättre att maten lagades på Västerviks gymnasium och sedan kördes ut till eleverna. Beslutet har fattats till förmån för restaurangerna inte för gymnasieeleverna. Jag hoppas kommunstyrelsen tar sitt förnuft till fånga om detta blir aktuellt igen under hösten, sa han.

Conny Tyrberg menar att det är viktigt att alla gymnasieelever i hela kommunen har möjlighet att kunna få mat, vilket skulle vara svårt om maten tillagades på Västerviks gymnasium.

Bo Karlsson (SD) ansåg att kommunstyrelsen agerat rätt och ser positivt på det som kommunstyrelsen beslutat. Han hoppas också att kommunen tar fasta på SD:s förslag om presentkort till vårdpersonal.

- Vår förhoppning är att värdecheckar på 500 kronor ska ges till all personal som vårdar sjuka. Värdecheckarna ska kunna användas i butikerna i Västervik, sa han.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt