Annons:

Inställt högskoleprov oroar politiker

Inställt högskoleprov under hösten oroar kommunpolitiker

Inställt högskoleprov oroar politiker

Elin Sjölander Landerdahl (M) skriver i en insändare att hon vill att Västerviks kommun ska ta initiativ för att högskoleprovet ska kunna genomföras under hösten. Hon får svar av Dan Nilsson (S) kommunstyrelsens ordförande.

Annons:

I början av augusti meddelade Universitets- och högskolerådet (UHR) att högskoleprovet, precis som i våras, ställs in i höst. Anledningen som anges är för hög smittorisk i Covid-19. Beslutet är olyckligt av flera anledningar. Flera som önskar att börja studera mister sin andra chans att komma in på önskad utbildning, vilket leder till att deras framtidsplaner skjuts fram i tiden.

UHR menar att det är svårt att genomföra provet då man inte har möjlighet att sprida ut deltagarna för att minimera smittorisken. Västerviks kommun har skollokaler och andra kommunala verksamhetslokaler som kan ställas till förfogande för att provet ska kunna genomföras på ett säkert sätt. Flera kommuner i Sverige, bland annat Linköping och Växjö, har meddelat att de ställer upp med skollokaler för att provet ska kunna genomföras. Jag vill att även Västerviks kommun tar efter detta initiativ och går ut med att vi också ställer våra skollokaler till förfogande!

Tacksam för ett snabbt ställningstagande i ärendet, skriver Elin Sjölander Landerdahl

Dan Nilssons svar

 Hej Elin! 

Jag vill börja med att påpeka att jag inte har någon kompetens inom smittskydd.

Jag delar dock din oro kring framskjutna högskoleprov och de konsekvenser detta kommer att få.

Enligt min personliga bedömning så har Västerviks kommun bra förutsättningar att ställa sina verksamhetslokaler till förfogande och vi som kommun ska vara positiva om ändrade förutsättningar kommer från berörda myndigheter. Campus i Västervik har varit en stor styrka i kommunens utveckling i många år och kan även vara det i detta fall.

Med vänliga Hälsningar Dan Nilsson

 

 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt