Annons:

Nytt lagförslag på gång – Åkesson vill se straffskärpning för trafikbrott

Anders Åkesson vill se straffskärning för trafikbrott. Foto: Arkivbild

Nytt lagförslag på gång – Åkesson vill se straffskärpning för trafikbrott

Riksdagsmannen Anders Åkesson (C) skrev en motion efter dödsolyckan i Skrika. Nu tror han att ett nytt lagförslag kan vara igång i början på nästa år. 

Annons:

Efter den tragiska ihjälkörningen i Skrika för tre år sedan så engagerade sig riksdagsmannen Anders Åkesson i händelsen. Tillsammans med sin riksdagskollega Johan Hedin (C) besökte han Fliseryd för att informera sig om hur ortsborna upplevde det som hänt. Han var inte ensam att driva frågan politiskt. Krister Örnfjäder (S) ställde en fråga till justitieministern Morgan Johansson (S) om vad han avsåg göra för att förhindra att personer upprepade gånger begår brott.

Då svarade statsrådet att han ansåg att nuvarande lagstiftning är tillräcklig. Nu kanske det blir ändring. 

– Ja, jag tror att det det kommer en proposition i början på nästa år. Den kommer bygga på mycket att det vi föreslår i motionen säger Anders Åkesson. 

Batteri av åtgärder

Förslagen innebär ett batteri av åtgärder för att förhindra att återfallsförbrytare fortsätter utgöra en trafikfara.

– Ja, vi vill ha en straffskärpning när det gäller rattfylla. Både när det gäller minimistraff och maxstraff. Vi föreslår också att polisen ska kunna frihetsberöva en person som misstänks för rattfylla direkt på plats. Vi vill också att fotboja inte ska vara något alternativ när det gäller det här brottet. 

Hur kommenterar du att den ansvarige för Skrikaolyckan nu är misstänkt för nytt trafikbrott?

– Det är förkastligt. Att så kort tid efter dödsolyckan vara föremål för för nytt brott. Här fordras en skärpning av straffet för trafiksäkerheten och att undvika den här typen av destruktivt beteende. 

Anders Blank

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt