Annons:

Färre ledamöter på fullmäktige även i oktober

Kommunfullmäktigesammanträdet i oktober begränsas till 31 politiker. Foto: Anders Sjögren

Färre ledamöter på fullmäktige även i oktober

Även i oktober blir det färre ledamöter på fullmäktigesammanträdet jämfört med vanligt. Istället för 57 blir det återigen 31 politiker som samlas för att fatta de politiska besluten. 

Annons:

I går träffade gruppledarna för partierna i fullmäktige denna överenskommelse. Utöver det minskade antalet ledamöter på plats ligger de regler som infördes i våras kvar för att minska risken för smittspridning. 

– Fortsättningsvis under pandemin kommer gruppledarna att träffas inför varje kommunfullmäktigemöte för att ta ställning till om det är möjligt att utöka antalet eller om begränsningen ska ligga kvar. Även om det lokalt ser bra ut just nu kan läget snabbt förändras till det sämre, säger Sverker Thorén (L), kommunfullmäktiges ordförande, i ett pressmeddelande. 

 Thorén är nöjd med beslutet: 

– Jag är mycket glad att vi ännu en gång har kunnat enas om detta. Alla är medvetna om att läget fortfarande är allvarligt och osäkert, men samtidigt finns ett tryck i partierna från de som är folkvalda till kommunens högsta beslutande organ att få utföra sitt uppdrag, avslutar Sverker Thorén (L).

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt