Annons:

Rapport från Liberalernas Partiråd

Sverker Thorén (L)

Rapport från Liberalernas Partiråd

Liberalerna först i Sverige med obligatorisk rådgivande medlemsomröstning vid partiledarval, det skriver Sverker Thorén (L) i en insändare.

Annons:

Liberalerna först i Sverige med obligatorisk rådgivande medlemsomröstning vid partiledarval

 

Partirådet är Liberalernas högsta beslutande organ de år då partiet inte har landsmöte. Vid partirådet deltar partistyrelse, riksdagsgrupp och valda representanter från länsförbunden.

- Söndagens liberala partiråd, där jag deltog som en av två från Kalmar län blev historiskt på två sätt. Dels genomfördes både anföranden, debatt och voteringar digitalt med deltagare över hela landet och dels blev liberalerna första svenska parti att fatta ett principbeslut om att val av partiledare ska föregås av obligatorisk rådgivande medlemsomröstning, skriver Sverker Thorén(L).

 Vid partirådet beslutades också om de två första rapporterna inom Förortslyftet – det reformprogram där målet är satt att inte ha några utsatta områden i Sverige 2030. En plan för att alla oavsett var man bor, ska ha tillgång till trygga livsvillkor, bra skolor, möjlighet att kunna försörja sig själva och bli delaktiga i samhället.

 

Sverker Thorén

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt