Annons:

M och KD vill ha ett narkotikafritt samhälle

Maud Ärlebrant (KD) har tillsammans med Harald Hjalmarsson (M) lämnat in en motion om att Västerviks kommun ska stäva efter att bli ett narkotikafritt samhälle.

M och KD vill ha ett narkotikafritt samhälle

Harald Hjalmarsson(M) och Maud Ärlebrant (KD) har lämnat in en gemensam motion till kommunstyrelsen, där de yrkar på att kommunen ska verka för att Västerviks kommun ska bli ett narkotikafritt samhälle.

Annons:

De skriver att det blir allt mer utmanande att låta barn och unga växa upp i en trygg och stabil miljö. De senaste åren har droganvändandet ökat (2008-2017) och drogdebuten sjunker allt lägre ner i åldrarna. Harald och Maud skriver att åtta procent av pojkarna och sju procent av flickorna i årskurs nio har provat narkotika, där Cannabis är den vanligaste drogen.

- För en medelstor kommun som Västervik är missbrukskostnaderna cirka 100 miljoner kronor per år (2016). En bromsad utveckling innebär mer resurser och pengar till andra samhällsinsatser, skriver de båda.

Ett drogfritt samhälle minskar kriminaliteten och skapar en trygg och säker plats att bo och verka på. Den tryggheten möjliggör utveckling och ökad inflyttning. Det ger besparingar i form av både pengar och resurser men också i form av ökad livskvalitet

Yrkande

Kommunstyrelsens förvaltning ges i uppdrag att redovisa hur kommunen tillsammans med förenings- och näringsliv, andra myndigheter och organisationer kan verka för att Västerviks kommun blir ett narkotikafritt samhälle, yrkar Harald Hjalmarsson och Maud Ärlebrant på i sin gemensamma motion.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt