Annons:

Motion ”Uppkalla en gata efter familjen”

Harald Hjalmarsson (M).

Motion ”Uppkalla en gata efter familjen”

Harald Hjalmarsson (M) har lämnat in en motion till kommunstyrelsen, där han yrkar på att en gata namnges efter familjen Ekholm, som enligt Hjalmarsson, haft stor betydelse för samhället Edsbruk.

Annons:

Harald Hjalmarsson skriver att det är kommunen som har ansvar att sätta namn på gator och platser i tätorter och på landsbygden.

Att på så sätt lyfta fram familjen Ekholm skulle på ett positivt sätt påminna om historien.

- Erik Ekholm flyttade under tidigt 1960-tal, tillsammans med sin familj till Edsbruk, där han fått anställning som fabrikschef på gjuteriet i samhället. Hans fru Ingeborg blev ortens välkända distriktssköterska och sonen en duktig fotbollsspelare för Edsbruk IF, skriver Harald Hjalmarsson.

Harald Hjalmarsson anser att historien är viktig och ett sätt för att den inte ska falla i glömska är att namnge ett gatunamn efter någon som haft stor betydelse för ett samhälle.

- I Tjustbygden finns det många personer som det finns anledning att lyfta fram och vara extra stolta över, inte minst kultur-och näringslivsprofiler. En familj som är välkänd och som har haft stor betydelse för samhället Edsbruk är familjen Ekholm, skriver Harald Hjalmarsson.

Han yrkar att kommunstyrelsens förvaltning ges i uppdrag att namnge en gatan efter familjen Ekholm.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt