Annons:

Sjölander (M) kräver svar av Tyrberg (C)

Jon Sjölander (M) vill få svar på upphandlingspolicy.

Sjölander (M) kräver svar av Tyrberg (C)

Jon Sjölander (M) vill veta om de upphandlingar som gjorts av kommunikationstjänster har gått till. Kommunen har frångått sin egen policy vid upphandlingen, vilket lett till att en erkänd duktig lokal leverantör föll bort och arbetet gick istället till ett företag i Kalmar och ett i Uppsala. Nu vill Jon Sjölander att Conny Tyrberg ger svar på hur kommunen hanterat sin egen policy.

Annons:

I en interpellation (fråga) till Conny Tyrberg, skriver Jon Sjölander om upphandlingen av kommunikationstjänster mellan flera kommuner i norra Kalmar län. Syftet med avtalet var att knyta leverantörer som utifrån kommunens fråge/problemställning eller strategi ska leverera kommunikationslösningar, produkter eller strategier.

Jon Sjölander menar att det är ett omfattande avtal där kommunen ställer krav utifrån tre olika kriterier. Bland annat arbetsprover.

-        Efter närmare granskning kan man konstatera att kravet på arbetsprov inte följer Västerviks kommuns policy för upphandlingar. Kravet som ställs innebär att man gör det mycket svårt för våra lokala befintliga leverantörer att konkurrera på lika villkor. Anbudsgivaren får inte lämna beskrivningar som är gjorda på uppdrag av någon av de upphandlande kommunerna, skriver Jon Sjölander.

Resultatet av upphandlingen av kommunikationstjänster blev att lokal företag inte fick uppdraget utan det gick till ett företag i Kalmar och ett i Uppsala.

Jon Sjölander vill därför få svar på tre frågor:

  • Tycker du att denna upphandling har hanterats korrekt enligt gällande policy?
  • Hur säkerställer vi att kommunen i framtiden följer gällande policy?
  • Hur kan vi på ett bättre sätt stödja vårt lokala näringsliv när det gäller upphandlingar?

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt