Annons:

”Låt elever studera tekniska lösningar för klimat-och miljö”

Leif Svensson och Daniel Ståhl Vänsterpartiets företrädare i Västervik presenterar en motin om teknik programmet vid Västerviks gymnasium.

”Låt elever studera tekniska lösningar för klimat-och miljö”

Vänsterpartiet har lämnat in en motion där de yrkar på att den planerade tekniska programmet på Västerviks gymnasium ska heta ”Teknisk program för hållbar utveckling” och programmet ska marknadsföras nationellt.

Annons:

Vänsterpartiets företrädare i Västervik Leif Svensson och Daniel Ståhl, säger att det syns i olika delar i världen och i det lokala området att klimatengagemanget ökar och att det finns tryck i klimat – och miljöfrågor. De pekar på olika beslut som redan har gjorts som kommer att sätta positiva klimatavtryck i framtiden som att den nederländska staten har blivit fälld i domstol för att inte vara tillräckligt aktiva när det gäller klimatpolitiken, Scanraffs utbyggnad i Lysekil läggs ned men också att fler och fler mindre projekt som leder till klimat-och miljöåtgärder startar med en folkrörelse där unga vill göra klimatsmarta förändringar. Nu vill Vänsterpartiet i Västervik ge unga som vill lära sig att förändra och påskynda den tekniska utvecklingen, att de också ska få möjlighet att studera den nya tekniken på Västerviks gymnasium.

- Barn-och utbildningsnämnden har beslutat att öppna upp det tekniska programmet vid Västerviks gymnasium på nytt. Nu gäller det att politiken hänger med och anpassar utbildningen till ungdomen och de frågor som kommer att beröra ungdomen i framtiden, säger Leif Svensson.

Vänsterpartiet anser att den nya tekniska utbildningen vid Västerviks gymnasium ska bygga på hållbarhet.

Hur skulle den utbildningen skilja sig från andra tekniska program?

- Titta på andra sätt att producera energi, matproduktion och hälsa. Vi vill att ungdomarna får mer kunskap om klimatsmarta lösningar, säger Leif Svensson.

Utveckla utbildningen

Leif Svensson och Daniel Ståhl ser visionärt på framtiden och menar att det finns stora möjligheter för Västervik att en påbyggnad av teknikprogrammet kan finnas på Campus Västervik i dess Teknikcollege.

Vänsterpartiet vill också att det tekniska programmet ska marknadsföras nationellt.

- Den är utbildningen ska vara en spjutspets för Västerviks kommun, där vi visar att vi är en kommun som arbetar med framtida tekniska lösningar, säger Leif Svensson.

Vänsterpartiet yrkar att det planerade tekniska programmet vid Västerviks gymnasium ska heta ”Teknisk program för hållbar utveckling” och ska marknadsföras nationellt.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt