Annons:

Sverker Thorén (L)

Sverker Thorén (L)

Sverker Thorén (L) "Rena julafton för havsmiljöpolitiken – om detta genomförs"

Sverker Thorén (L) känner sig glad över förslaget om havsmiljö som tagits fram av Miljömålsberedningen.



 -För alla oss som drivit på för en effektivare havsmiljöpolitik innebär de förslag Miljömålsberedningen just lagt fram rena julafton!, skriver han i ett pressmeddelande.

Annons:

Miljömålsberedningen har lagt fram ett förslag ett omfattande förslag som ska skydda havsområden i Sverige, som senare kommer att landa i Sveriges riksdag för beslut.

Förslaget handlar om att ge skydd för närmare en tredjedel av svenska havsområden, ny lag för havsmiljön, att se över och flytta farleder är bara några av de 100 förslag. I förslaget är ett av huvudförslagen att en havsmiljölag ska införas, i den skulle bland annat ingå att regeringar varje mandatperiod ska lägga fram en proposition om havsmiljön. Ett upplägg som liknar det i klimatlagen.

Om havsmiljöerna ska värnas krävs en samlad politik konstaterar miljörådsberedningen som nu på närmare 1600 sidor kommer med förslag för hållbara hav. Samtliga riksdagspartier står bakom förslagen.

– Av vad jag hittills sett är det för min och liberalernas del bara att bocka av punkt efter punkt på förslag och åtgärder vi sökt gehör för i snart 20 år! För oss i Västerviks kommun som ligger långt fram i vårt vattenmiljöarbetet kommer detta naturligtvis också att vara positivt Nu stod alla partier bakom förslaget. Jag hoppas alla verkligen ställer upp om och när förslagen når riksdagen. Varken Östersjön eller Västerhavet kan vänta, skriver Sverker Thorén.

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt