Annons:

Niklas Wrångberg kommer ut med sin tredje deckare i höst, där Västervik har en stor del i berättelsen.

"Det finns nackdelar med att bygga sitt hus vid en kyrkogård"

Niklas Wrångberg kommer ut med sin tredje deckare i höst, där Västervik är miljön för vidriga mord. I boken ställer han frågan om en människa föds ond eller om den påverkas av sin uppväxtmiljö.

Annons:

Det är återigen 2016 som i de två andra böckerna, men nu är det sommar. Huvudpersonerna i boken är de samma som tidigare och i den nya boken ”Utstött” finns det tillbakablickar mot tidigare år.

– I den här boken återvänder jag till 1980-talet, säger Niklas.

Gertrudsviksområdet följer med de tre böckerna som en röd tråd. I den tredje boken är det nybyggnationen som Niklas fokuserar på.

– En kvinna som känner sig förföljd, men hon förstår inte varför och hon kan inte förklara varför hon har den känslan.

Huset hon och familjen bor i är nybyggt och ligger kant i kant med den tidigare kyrkogården som fanns vid Gertrudsvik, där det fram till 1960 – talet fortfarande begravdes patienter som dött på mentalsjukhuset, Sankta Gertruds sjukhus

– Det finns nackdelar med att bygga ett hus vid sidan av en kyrkogård, säger Niklas.

Mycket fantasi

Eftersom den nya boken utspelar sig under sommaren är Visfestivalen och Lysingsbadet givna miljöer i boken. Men även delar av boken utspelar sig i norra delen av Västerviks kommun.

– Jag trodde att det skulle vara lätt att skriva en bok om sommaren i Västervik, men ju mer jag skrev ju mer insåg jag hur mycket det är som händer här på några månader och då var det svårt att välja vad som jag skulle ta med i boken.

Någon skrivkramp lider inte Niklas av. Det är istället tvärtom.

– Jag har nog lite för mycket fantasi. Jag måste hålla i mig när jag skriver så det inte blir gör många stickspår i boken.

Vad gör en människa ond?

Det är inte några pusseldeckar som Niklas skriver. Läsaren ska inte läsa boken på det sättet. Istället vill han efterforska det mänskliga psyket. I den tredje boken ställer Niklas en fråga till läsaren om vad är det som får en människa att begå så allvarliga brott som mord.

-  Är det så att en människa föds ond eller är det så att den blir påverkad av sin uppväxtmiljö?

Kommer ut den 15 november

Boken ”Utstött” kommer ut i handeln den 15 november. Men boken var färdigskriven långt innan dess.

– Jag brukar vara klar med skrivandet innan midsommar och så var det i år också. Nu är det tre personer som korrekturläser den. Därefter går den i tryck. Det enda som är färdigt är omslaget.

Historierna i böckerna växer mer och mer. Det gör att böckerna blir tjockare och tjockare.

– Den här boken är över 300 sidor, säger Niklas Wrångberg.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt