Annons:

Malin Wall: ”Det finns ett stort intresse att tala om böcker”

Malin Wall, delägare i Erik Hultgrens Bokhandel

Malin Wall: ”Det finns ett stort intresse att tala om böcker”

Det kommer att bli många författarträffar i Hultgrens Bokhandel i januari. En del arrangemang känner bokhandels kunder igen, men det finns också nyheter som Malin Wall inspirerats av från huvudstaden.

Annons:

Alla smålänningar känner nog till författaren Vilhelm Moberg. På onsdag nästa vecka, den 16 januari, kommer Jens Liljestrand till Hultgrens bokhandel och berättar om sin nya bok om författaren till bland annat utvandrarna och Raskens.

-  Jens är bördig från Västervik. Nu är han kulturchef på Expressen. Han kommer och pratar om hur boken om Vilhelm Moberg kom till samt en del av hans författarskap, säger Malin Wall, som är delägare i Erik Hultgrens bokhandel.

Samtal om böcker

Tisdagen efter, den 22 januari är det premiär för en nyhet i bokhandeln.

- Då startar vi Erik Hultgrens litterära sällskap. Under fem kvällar från januari till maj, kommer vi att samla deltagare för att samtala om böcker.

Idén kommer från NK:s bokhandel i Stockholm och Malin högg direkt när hon insåg att det finns ett stort behov av att prata om de böcker man nyss har läst.

- Jag hoppades på 10 till 15 deltagare. Nu är vi snart 40 deltagare. Det kommer att bli jättespännande.

Tanken Malin har är att deltagarna läser fem utvalda böcker, varav en är en klassiker medan de andra böckerna kommer från skicket under de böckerna det talas mest om i media idag. Den klassiska boken är PO Enqvist Legionärerna som kom ut för 50 år sedan.

- De andra författarna är Vidgis Hjort, Tatiana de Rosnay, Leila Slimang och Anton Berg. Anton är också bördig från Västervik.

Feelgood kväll

Idag är det mycket deckare som människor läser. Men en genrer som ökar och som är en direkt motvikt till mord och ondska är fellgood litteraturen.

- Den 30 januari kommer tre författare hit som skriver lättsam litteratur. Det är Jens Hellsing, son till Lennart Hellsing som talar om sin andra bok. Christoffer Holst som inte är så känd än samt debutanten Helene Holmström.

När året har växlat månad och det blivit februari startar Malin Wall upp Barnboksmässan för andra året i rad. Då kommer sju förlag som alla vill inspirera föräldrar att läsa för sina barn.

- Det är viktigt att föräldrar läser för sina barn. Vi sätter barnens läsning i fokus i mitten av februari, säger Malin Wall.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt