Annons:

För Jan-Olof är det skönt att ha en kolonilott i dessa Corona-tider

Jan-Olof Persson är nöjd med kolonilivet i dessa Corona-tider

För Jan-Olof är det skönt att ha en kolonilott i dessa Corona-tider

Jan-Olof Persson tycker att han har ett rikt liv som har en kolonilott på Kulbacken i Västervik. I dessa tiden när Coronaviruset sprids känner han att det är et tillflyktsort som ger rekreation och motion.

- Det är bättre än att sitta inne framför en dator eller TV, säger han.

  

Annons:

Jan-Olof har varit igång med arbetet på sin kolonilott i flera veckor.

- Man ska planera för var och vad man ska sätta det här året. Det är också lämpligt att flytta växter så här åts då de fortfarande sover, säger Jan-Olof Person.

Sedan något år är han pensionär och har inte så mycket att göra under dagarna. Han tycker det är trist att bara sitta hemma utan vill gärna röra sig och hålla igång.

- Det är ett utmärkt sätt att få fysisk rörelse, frisk luft och solljus. Man får mycket motion på flera sätt när man har en kolonilott. Det är en lämplig aktivitet och mycket bättre än att sitta inne och de på en dator eller TV.

Odlar mycket vitaminrika bär

Det finns andra aspekter på hur bra det är att odla på en kolonilott.

- Jag får i mig mycket vitaminer genom havtorn, aronia och jordgubbar. Man blir liksom en finsmakare när man kan odla mycket av de bären.

Han säger att ingen på området får tillsätta någon kemisk gödning eller använda sig av gift för att få bort ogräs eller insekter.

- Då vet man att det finns färre gifter i det man odlar.

Vad använder du för att berika jorden med näring?

- Det är kogödsel, kompost och nässelvatten.

Han tycker om att kunna vara på sin kolonilott och samtidigt ha ett socialt umgänge även om det är på ett något större avstånd i dessa Corona-tider.

- När man har blivit lite äldre vill man ha någonstans att gå till. Här är det hög medelålder och alla ser pigga ut, säger Jan-Olof Persson.

 

 

 

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt