Annons:

Dags för U21-VM på hemmaplan –

Robin Ilhammar från Gamleby är med i U21-VM på hemmaplan. Foto: Johan Lilja/Pressbild

Dags för U21-VM på hemmaplan – "Ska bli väldigt roligt"

På tisdagen börjar U21-VM i Sverige. Turneringen avgörs mellan den 21 och 29 juni. Robin Ilhammar, från Gamleby, är en del av den svenska truppen.

Annons:

För första gången sedan 1967 arrangeras ett bowling-VM i Sverige. U-21-landslaget samlades i Helsingborg redan i lördags och på tisdagen inleds världsmästerskapet.

– Det känns extra spännande när det är på hemmaplan. Vi ser fram emot ett härligt publikstöd i Helsingborg. Spelarna har tränat på bra inför mästerskapet. Flera har gjort fina tävlingsresultat och det känns som att alla är i bra slag. Förutom varje spelares styrkor så jobbar alla för varandra och det är en väldigt bra grupp. Vi har goda chanser till fina resultat på alla distanser, säger förbundskaptenen Mattias Melin.

Robin Ilhammar från Gamleby tävlar för Team Clan och är en del av den svenska truppen.

– Det ska bli väldigt roligt med VM. Målet är alltid att ta guld oavsett. Sedan får man fundera på vad som är rimligt men det hade varit coolt att ta sig till alla finaler, säger han i ett pressmeddelande.

Vid junior-EM i Tilburg i september 2021 tog han fem medaljer. Tre av dessa var guld. Under U21-VM kommer det delas ut medaljer i singel, dubbel, team och mixed.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt