Annons:

SUPERTALANGEN GÖR DEBUT I LANDSLAGET – SVENSSON SAKNAS

William Svensson är uttagen i seniorlandslaget för första gången. Foto: Bowlingförbundet

SUPERTALANGEN GÖR DEBUT I LANDSLAGET – SVENSSON SAKNAS

I sommar kommer 19-årige bowlingtalangen William Svensson från Västervik göra debut i seniorlandslaget. I dag togs han ut till EM-truppen. Däremot saknas Vimmerbykillen Jesper Svensson som i stället ska spela Weber Cup.

Annons:

Totalt är det tre debutanter i truppen och Västervikskillen William Svensson, blott 19 år, är en av dem. Svensson spelar sitt femte och sista JEM i påsk och den 10-21 juni blir det alltså debut i landslaget i seniorsammanhand. Då avgörs EM i München.

– Han spelar ju snart sitt sista juniormästerskap och jag tycker ju att det här är en framtidsstjärna. Jag tror stenhårt på honom. Han har redan presterat på hög nivå, fortsätter han sin satsning lika seriöst som har gör nu så kan han gå riktigt, riktigt långt. Jag tror inte att det finns något stopp. Det här kan ge honom erfarenhet tidigt i karriären, säger förbundskapten Patrick Backe till förbundets hemsida.

Svensson har tagit elva medaljer i JEM såhär långt och är redan rankad trea i Sverige enligt Bowlingens IT-system.

Spelar annan turnering

Däremot finns inte Vimmerbykillen och svensk bowlings största stjärna, Jesper Svensson, med i EM. Han är uttagen till Weber Cup – bowlingens motsvarighet till Ryder Cup – som avgörs samtidigt. Beslutet har tagits av ekonomiska skäl, enligt Bowlingförbundets hemsida.

– Det visste vi om och vi har accepterat läget. Det är svårt att tvinga dem när de lever på det här. Det är deras jobb och de måste göra sin arbetsgivare glad, säger Backe.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt