Annons:

Tung avslutning för Svensson – lämnar junior-EM utan medaljer

William Svensson lämnade sitt sista junior-EM utan några medaljer. Foto: Bowlingförbundet

Tung avslutning för Svensson – lämnar junior-EM utan medaljer

William Svensson har skördat stora framgångar på junior-EM i bowling tidigare år. Hans sista europamästerskap som juniorspelare gav dock inga medaljer.

Annons:

Västervikssonen William Svensson har precis avverkat sitt femte och sista junior-EM. 18-åringen, som redan är uttagen till senior-EM i sommar, får lämna den österrikiska huvudstaden Wien utan några medaljer. 

Han kom femma i tvåmannaspelet, slutade på en sjunde plats i singel och på en sjätte plats i det sammanräknade All-event. 

Sedan tidigare har William Svensson vunnit guld i Masters två gånger och i årets mastersturnering gick han in som sjätterankad i steg två. 

Han mötte finländaren Pyry Puharinen som var rankad på 14:e plats och han fick stryk i två raka serier. I den första serien var det riktigt jämnt då han slog 267 poäng men finländaren var snäppet vassare och tog en poäng mer, 268 poäng. 

"Haft svårt hela mästerskapet"

I andra serien hade inte Svensson någon chans och blev utslagen efter förlustsiffrorna 198–230. 

”Det är klart att det är prestige mellan Sverige och Finland. Det var en kul match att spela förutom då att det gick som det gick”, säger William Svensson till swebowl.se och fortsätter:

”Jag har haft svårt hela mästerskapet med att få till höga serier och när man då förlorade första på 267 var tungt. Sen försökte jag bryta mönstret och gå upp för honom och så”.

William Svensson har genomfört fem junior-EM och har vunnit elva medaljer. Nästa stora tävling för Västervikskillen är senior-EM senare i vår. 

”Det känns som att det är rätt tillfälle att gå över till seniornivån”, säger han.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt