Annons:

JAKOB FRÅN GAMLEBY VANN SM-GULD: ”VERKLIGEN KUL”

Jakob Karlsson, näst längst till höger, vann sitt första individuella SM-guld i går. Foto: Svenska Bowlingförbundet

JAKOB FRÅN GAMLEBY VANN SM-GULD: ”VERKLIGEN KUL”

Tidigare i år var Jakob Karlsson med och spelade upp Team Gamleby i Allsvenskan. I går vann han SM-guld i A-klassen för spelare mellan 22 och 30 år när finalen avgjordes i Stockholm.
– Det är mitt första individuella SM-guld så det känns verkligen kul, säger Jakob Karlsson.

Annons:

Kvalet till SM-finalen har spelats under våren och Jakob Karlsson hade egentligen inte en tanke på att ställa upp i det.

– Jag kvalade under sista dagen. Jag hade egentligen ingen tanke på att spela, men Robin (Ilhammar) och gänget ville spela så då hängde jag på. Totalt var jag fyra i kvalet och de åtta bästa tog sig till SM-finalen, säger Jakob Karlsson.

200 poäng efter

Finalen spelades i Stockholm i går på ett svårspelat underlag. De åtta spelarna mötte varandra en gång vardera, så kallad Round robin, och det hela avslutades sedan med en utjämningsserie. I Round robin får spelarna, förutom de poäng de spelar ihop, också 30 extrapoäng för seger i en match.

För Jakob Karlsson började dagen inget vidare, även om han lyckades vinna de flesta matcherna.

– Jag började lite halvknackigt och så fortsatte det i de fem första serierna. Som mest var jag nästan 200 poäng från förstaplatsen. Sen lossnade det lite i den sjätte serien. I den sjunde serien mötte jag han som var i ledning. Det var runt 110 poäng som skiljde mellan oss inför den matchen och jag lyckades slå 267 och han 167. På det fick jag 30 bonuspoäng och då var jag i ledningen med 20 poäng.

Vägrade ge upp

Jakob Karlsson lyckades sedan hålla ifrån i den åttonde serien och vann till slut med 50 poängs marginal före Andreas Jakobsson från Gotlandspärlan. Brio-spelaren Sebastian Eriksson slutade trea.

– Jag har alltid med mig att man aldrig får ge upp. Det är många tävlingar där jag har lyckats komma ifatt på slutet, säger Jakob Karlsson.

Gamlebykillen tillhörde favoriterna inför finalen.

– Målet var att vinna eller åtminstone vara topp tre. Det är mitt första individuella SM-guld så det känns verkligen kul.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt