Annons:

Svensson efter EM-debuten: ”Har en väldigt bra känsla”

William Svensson inledde EM på ett bra sätt. Foto: Svenska Bowlingförbundet

Svensson efter EM-debuten: ”Har en väldigt bra känsla”

Efter en bra start i singelspelet i EM-debuten tappade Västervikskillen William Svensson spelet i den femte serien. Som helhet genomförde han ändå debuten på ett klart godkänt sätt.
– Jag är rätt nöjd ändå, även om det känns lite surt, säger William Svensson till swebowl.se.

Annons:

Sverige representerades av William Svensson och Nässjökillen Pontus Andersson i den andra starten i singelspelet i EM, som spelas i München. Efter de fyra första serierna var de båda svenskarna i topp i sin start. I den femte serien blev det dock bekymmersamt och båda hamnade runt 170 poäng där. Både Svensson och Andersson avslutade dock starkt och var med högt upp i spelpasset.

– Jag är rätt nöjd ändå, även om det känns lite surt och att det kanske kommer vara rätt så nära medalj så är det en klart godkänd start så det känns positivt för fortsättningen, säger William Svensson till swebowl.se.

Stabilt spel är nyckeln

För 19-årige William Svensson var dagens start i EM lika med debut i seniorlandslaget. Han har tidigare spelat hem elva medaljer i juniormästerskap.

– Största skillnaden är väl atmosfären, det är inte lika mycket liv runt omkring banorna utan det är mer ”proffsstämning”. Annars var det samma fokus som vanligt vid mästerskap. Jag tycker ändå att det var en bra dag och att jag följde den inställningen som jag gick in med, säger William Svensson.

Västervikskillen var över 200 poäng i fem av sina serier och stannade på totalt 1 269 poäng. Han är just nu på en total sjundeplats i singelspelet.

William Svensson och Pontus Andersson kommer att spela dubbeln på fredag tillsammans.
– Vi har en väldigt bra känsla inför dubbeln, vi trivs med att spela ihop och det känns som vi tänker bowling rätt lika så det kommer förhoppningsvis gå minst lika bra på fredag. Det gäller ju att få bort någon av de lägre serierna för båda av oss. Stabilt spel kommer räcka långt, säger William Svensson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt