Annons:

Svensson om nya guldet:

18-årige William Svensson var jublande glad efter gårdagens EM-guld. Foto: Swebowl

Svensson om nya guldet: "Bara att njuta"

I går chockade 18-årige William Svensson bowling-Europa genom att vinna guld i singeldistansen Masters. Västervikskillen är själv överraskad av guldet.
– Det är helt sjukt, det går inte att med ord beskriva hur stort det här är, säger mästaren till Bowlingförbundets hemsida.

Annons:

Att 18-åringen skulle göra bra ifrån sig i EM-debuten på seniornivå var nog de flesta eniga om. Men två guld, varav ett i singel? Det har överraskat många och så även Svensson själv. 

– Det är helt ofattbart, det kommer ta, jag vet inte hur länge, det kommer ta tid att fatta vad som har hänt. Det är sjukt stort, jag är otroligt glad, säger William Svensson.

Avgjorde nästan direkt

Svensson var med i EM för att se och lära, men spelade nästintill perfekt i Masters-tävlingen. I semin slog han dubble regerande mästaren Martin Larsen och i finalen betvingade han tysken Frank Drevenstedt. Svensson hade drömläge att avgöra redan i den andra serien, men missade en spärr. 

– När jag brände tian så hade jag inte jättemycket hopp om det. Men det kändes bra, jag hade en bra linje och trodde inte att jag skulle komma ikapp, säger William Svensson.

Tysken vann andra serien med en poäng, men Svensson hittade ny kraft och avgjorde avgörande serien redan efter sju rutor. 

– Det är helt sjukt, det går inte att beskriva med ord hur stort det här är.

Masters var den sista distansen i VM och Västervikskillen kan återvända hemåt med två sensationella guld. Vilken mästerskapsdebut. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt