Annons:

Beskedet: All bowling under resten av året skjuts upp

Foto: Arkivbild

Beskedet: All bowling under resten av året skjuts upp

Svenska Bowlingförbundet har beslutat att skjuta upp alla matcher i Nationella serien. Beslutet gäller från och med denna helg och fram till nyår.

Annons:

Huvudorsak till att man väljer att skjuta upp alla matcher i Nationella serien är att så många regioner nu infört de skarpare allmänna covid-19-råden att alla serier i den Nationella serien nu berörs.

Nationella serien omfattar damer Elitserien-division 1, och herrar Elitserien-division 3.

"Vi har ett ansvar" 

– Efter att de utökade lokala restriktionerna började komma så har förbundet arbetat hårt med att flytta matcher för att hålla igång det nationella seriespelet. När nu i princip alla regioner har infört utökade lokala restriktioner så tar styrelsen detta beslut för att skapa en tydlighet vad gäller det nationella seriespelet under resterande del av 2020, förklarar Generalsekreterare Peter Hodor på swebowl.se.

– Vi har ett ansvar för våra medlemmars hälsa och att genomföra matcher just nu går inte på det sätt vi vill. Vi vill kunna starta seriespel igen så snart som möjligt och det pågår hela tiden en planering för hur det ska kunna genomföras framöver, förklarar Generalsekreterare Peter Hodor.

Kan komma att förändras

Datumet för hur länge alla matcher i den Nationella serien ska skjutas upp kan komma att förändras beroende på den situation som råder i landet gällande pandemin. Nytt beslut tas av förbundet den 18 december, euppger förbundet.

– Än går serierna att utföra enligt tidigare plan för kvaltider i vår, men det beror även på på utvecklingen i december och det kommer också bli många seriehelger i rad, för att vi ska klara av det, säger Peter Lagerroos, i seriekommittén till swebowl.se.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt