Annons:

Västervikstrions fina bedrift – första gången i USM på över 20 år

Från vänster ses Olle Malmros, Neo Dujardin och Axel Jarl. Foto: Privat

Västervikstrions fina bedrift – första gången i USM på över 20 år

Västervik har inte haft representanter på pojksidan i USM i basket på över 20 år förrän nu. I årets turnering finns Olle Malmros, Neo Dujardin och Axel Jarl från staden med där trion representerar Älmhult.

Annons:

Västervik har för få spelare i årsklassen 2006 för att få ihop ett lag i USM. Men en spelartrio från bygden skulle ändå få chansen. Älmhult behövde förstärkning och ringde till Olle Malmros, Neo Dujardin och Axel Jarl.

När Västervikskillarna klev in i turneringen och spelade första omgången, där Älmhult vann, var det något som inte hade hänt på länge när det gäller spelare från Västervik. Det var första gången på över 20 år som Västervik har pojkspelare i USM. Olle, Neo och Axel fick kliva in i hetluften direkt och hade hunnit lära känna sina nya lagkamrater i Älmhult.

– Det var intressant och läskigt för att det var andra gången vi träffade dem. Första matchen gick bra där vi vann. Det var väldigt lärorikt och det var bara att lära sig ett nytt sätt att spela anfall och försvar, säger Olle som spelar center.

“Det har funkat bra”

Kompisarna Neo och Axel instämmer.

– Det var som Olle sa, väldigt intressant och en ny upplevelse att spela med ett annat lag. Intressant att testa på något nytt och det har funkat bra, säger Neo som spelar point guard 

– Jag tyckte det kändes bra, vi fick det fungera, säger Axel som spelar shooting guard och powerforward. 

Bulls-legendaren som idol

Olle Malmros började med basket genom sin pappa som har en historia inom sporten. Favoritspelaren är legendaren Dennis Rodman som tillhörde Chicago Bulls under deras framgångsrika era under 90-talet där de vann sex mästerskapstitlar i NBA. 

Neo Dujardin och Axel Jarl började sin basketresa tillsammans. De började följa en kanal på youtube som lade upp flera basketklipp. Där växte kärleken till sporten. Västervikstrion vill långt med sin basket. Planerna nu är att ta steget till ett basketgymnasium i Luleå, men först ska de spela andra omgången i USM kommande helg.

– Jag tror vi kan komma långt, säger Axel.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt