Annons:

Stort intresse för motionslopp i Tuna: ”Kommer nästan i chock”

Anna Källåker och Therese Örnborg ordnar Tunajoggen för andra året i rad. Foto: Privat

Stort intresse för motionslopp i Tuna: ”Kommer nästan i chock”

40 barn sprang Tunajoggen i fjol. I år har man plussat på med en vuxenklass och intresset är jättestort till tävlingen som arrangeras på Sveriges nationaldag.
– Det är fantastiskt för Tuna att få 73 anmälda till det här loppet, säger initiativtagaren Anna Källåker som har gjort det tillsammans med Therese Örnborg.

Annons:

Tunajoggen har primärt fokus på rörelseglädje och arrangören IFK Tuna vill att det ska vara en härlig dag för hela familjen. 

– IFK Tunas styrelse har tagit beslut om en vision som säger att vi ska samhällsbärande i sättet att hela Tuna ska hitta rörelse, glädje och bättre hälsa. Det är inte tävlandet eller själva genomförandet som är det viktiga, säger Anna Källåker. 

"Kommer nästan i chock"

Fjolårets premiärarrangemang riktade sig till barn som kunde springa antingen 500 meter, en kilometer eller 2,2 kilometer. 

– Då kom det 40 barn och vi var jättenöjda då. Vi gjorde något så våra barn fick känna på hur det är att springa ett varv runt elljusspåret och få ett pris, säger Anna Källåker. 

I år kommer klubbens senaste arrangemang tillbaka och gör det med fjolårets distanser samt en vuxenklass på 4,5 kilometer. 

– Det har verkligen gått över förväntan. 40 barn förra året var fantastiskt. Att det nu öser in anmälningar (73 stycken) är ännu bättre, man kommer nästan i chock. Det är flest anmälningar till vuxenklassen, 25 stycken. Det känns roligt att många familjer gör det till en familjedag, säger Källåker. 

"Viktigt att vi tar vårt ansvar"

IFK Tuna är annars starkt förknippat med fotboll och nu vill klubben få igång en bredare verksamhet. Tunajoggen är en av aktiviteter som de väljer att satsa på. 

– Tuna är en liten landsbygdsort och orten är för liten för att ha ett fotbollslag i alla åldrar. Det är ändå viktigt att vi tar vårt ansvar som förening, att försöka få till rörelse och glädje för ungdomarna. Vi har kört barngympa och lite andra grejer, säger han. 

Dagen inleds med en gemensam uppvärmning som Friskis&Svettis håller i och Källåker berättar att det finns utrymme för att ta in några fler anmälningar. Efteråt får alla deltagare ett pris. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt