Annons:

Stort bildextra från soliga folkfesten i Västervik

Fiskaretorget i Västervik var på lördagen fyllt med aktiviteter – både att se och att själv prova på. Klätterväggar, mountainbikebana och orienteringslabyrint hade ställts i ordning för de yngre. Vid kajen kunde man prova på segling och kajakpaddling. Publiken, föreningarna och de tävlande kunde njuta av en lätt vind och sol även om swimrundeltagarna knorrade lite över värmen i isoleringsdräkterna.

Annons:

Längs Strandgatan fanns en bana för OCR (Obstacle Course Race) uppbyggd. Par efter par fick kämpa tillsammans i balans-, styrke- och koordinationsmoment. Banan i sig var bara 300 meter men varje moment tvingar utövarna att ta i rejält och koncentrera sig. De flesta satte sig ner för att pusta ut efter en avslutad runda.

Swimrunloppet utgick från torget och vidare till Gränsö. En nätt sträcka på 21 kilometer löpning och 3 kilometer simning som genomfördes i par. 19 lag kom till start och vann gjorde Johan Hansson och Emilia Möller på tiden 2.55.32. Hela resultatlistan kan du se här. 

Följde löparna på storbildsskärm

Vid torget fanns en storbildskärm där man kunde följa swimrundeltagarna och löparna i Skärgårdsloppet. M/S Freden tog med löparna till starten och sedan sprang de i klasserna 9 och 15 kilometer tillbaka in mot centrala Västervik. Hampus Merkel var snabbat i herrklassen på 9 km med tiden 37.05. På damsidan segrade Noa Anemyr med 43.09. 

På 15 kilometer sprang Elias Arshi på 58.20, vilket var bästa tiden. Anna Helgesson var snabbast i damklassen med 1.09.25. Drygt 90 löpare deltog i loppet. Resultatlistan hittar du här. 

I Västervik strongest, en hinderbana på 300 meter, var Alex Åkerström och Joacim Lindström från Västervik snabbast. Totalt deltog 13 lag i den tävlingen. 

Hittade mängder med skräp

Ute vid stenpiren höll man på med skräpdykning. En grupp dykare visade upp sin utrustning och metoder samtidigt som de gjorde en miljöinsats när de sonderade botten efter skräp. Efter lunch hade man fått ihop en betydande mängd med bildäck, burkar, flaskor, fendrar och solstolar från hamnbassängen. En hög med skräp som både imponerade och gav besökarna något att fundera över.

Det fanns såklart även möjlighet att ta en pratstund med utställarna och föreningarna på plats om respektives verksamhet. Några av de som var påplats och ansvarade för aktiviteterna var Västerviks OK, Tjust Bike & Running, Västerviks Seglarskola, Västerviks Klätterklubb, Westerviks Kanotklubb och Naturskyddsföreningen.

Stefan Härnström

Annons:

Gästskribent

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt