Annons:

Anders Hornwall: ”Det var fräckt att slå svenskt rekord”

Anders Hormwall Överums pistolskytteklubb

Anders Hornwall: ”Det var fräckt att slå svenskt rekord”

Överums Pistolskytteklubb hade stora framgångar när Sydsvenska mästerskapen avgjordes i Lund i helgen. Bäst gick det för Anders Hornwall som tog två individuella guld, ett guld i lag och ett silver i lag. Samtidigt passade han på att slå svenskt rekord i Militär snabbskytte med revolver.

Annons:

Sydsvenska mästerskapen i pistol- och revolverskytte avgjordes i Lund under helgen. Det var cirka 170 starter i fyra olika klasser, samt lagtävlingar.

Anders Hornwall från Överum tog hem två SSM titlar, både i B-pistol (8 millimeter) och Militär snabbskytte med revolver. Den senare satte han också svenskt rekord i med fyra poäng.

– Jag har varit besatt av att slå det rekordet, men aldrig lyckats på tävling. Under träning har det gått men när man tävlar slår pulsen så hårt när man närmar sig rekordet, säger han.

Militärt snabbskytte går till på så sätt att skytten ska skjuta fyra serier på tio sekunder. Därefter ska skytten skjuta fyra serier på åtta sekunder och sist av allt skjuta fyra serier på sex sekunder.

– Sista skottet tryckte jag bara av för att få en träff på kartan, det går så snabbt innan tavlan vänds om. Det blev en sexa men det räckte ändå till ett svenskt rekord. Det var fränt att slå det rekordet.

Två medaljer i lag

Framgångarna för Överums Pistolskytteklubb höll i sig när det kom till lagtävlingar.

– Vårt lag i Militärt snabbskytte tog SM-guld. Laget bestod av Carin Jansson, Patrik Adolfsson och jag, säger Anders Hornwall.

I klassen C-pistol vann laget ett silver. Förutom Anders Hornwall, deltog Emil Mikaelsson och Patrik Adolfsson i laget.

SM nästa mål

Vecka 27 avgörs SM i pistol och revolverskytte. Anders Hornwall har målet klart för sig.

– Det blir att försöka ta SM-guld. Jag har ett SM-silver som jag tog för två år sedan. Jag är i bra form så varför ska jag inte ha den målsättningen, säger han.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt