Annons:

Säsongens höjdpunkt för lokala simtalanger

Ellen Havskog och Clara Kuggvik ska simma Sum-Sim i Norrköping i dag. Foto: Privat

Säsongens höjdpunkt för lokala simtalanger

Två lokala simtalanger, Ellen Havskog från Hultsfreds simsällskap och Clara Kuggvik från Västerviks simsällskap, har kvalat in till Svenska ungdomsmästerskapen i simning (Sum-Sim) i Norrköping.

Annons:

Sum-Sim, som är en förkortning för Svenska ungdomsmästerskapen i simning, är Sveriges största ungdomstävling inom simidrotten, samlar landets ungdomselit och arrangeras av Norrköpings Kappsimningsklubb under denna vecka.

I Sum Sim-tävlingarna får flickor och pojkar mellan 13 och 17 år vara med och tävlingen, som pågår i fyra dagar, påminner om ett seniormästerskap med försök och finaler. På vägen fram till Sum-Sim har deltagarna varit tvungna att nå en viss kvaltid för att kvalificera sig för den stora tävlingen. 

Både Hultsfreds simsällskap och Västerviks simsällskap har varsin simmare på plats på Centralbadet i Norrköping och de tävlar i samma klass, 100 meter frisim, på torsdagen med 36 andra simmare. Clara Kuggvik är med i förmiddagens fjärde försöksheat medan Ellen Havskog gör sitt framträdande några minuter senare i heat sex.

De åtta bästa simmarna i tidskvalet går vidare till eftermiddagens finalsimning och Vimmerbytjejen Ellen Havskog går in i tävlingen som rankad elva.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt